Vin-&-smag_24_699x250

Dansk Vincenters historie

I November 2015 havde vingården et generationsskifte, den tidligere gartner elev Miriam Sandra Arcerito overtog den daglige drift af vingården. Samme år i September blev vinmarkerne omlagt til Økologi, denne omlægnings-proces tager 3 år.

Dansk Vincenter blev grundlagt i 1999 af Jens Michael Gundersen og Torben Andreasen. Torben Andreasen havde drevet gartneri på jordene i Avedøre Landsby siden 1983 , og i en del af denne periode havde Jens Michael Gundersen gået og forsøgt sig med at dyrke vin i sine forældres baghave i Avedøre.

Jens Michael Gundersen havde i 1995 lejet sig ind på en af gartneriets marker og havde i første omgang plantet omkring 700 planter af 200 forskellige sorter, for at finde frem til, hvilke sorter der gjorde sig bedst i det danske klima.

D. 12.12.2003 lancerede Dansk Vincenter sin første kommercielle årgang 2002.

Vi har tilplantet 3 ha. med mere end 9.000 vinstokke som egner særlig godt til det danske klima. Af de røde sorter er 70% Rondo druen og de sidste 30 % fordeler sig på Castel, Regent og Leon Millot som alle bliver sammenstukket til både Nordlund og Lillelund.

Anne Juel Christensen er Dansk Vincenters winemaker siden 2006. Anne er uddannet ønolog fra Det Farmaceutiske Fakultet i Montpellier i 1992. Anne har lavet vin i Champagne, Beaujolais og Tokay i Ungarn inden familien flyttede til Danmark i 1997.

I 2011 har vi plantet en lille smule hvide druer af sorterne Johanitter, Solaris, Orion og Zalas Perle,  da vi på sigt gerne vil forsøge også at eksperimentere med produktion af hvidvin og mousserende vin

Nordlund er vores 1.st. vin, som vi har produceret siden 2002, og i året 2005 blev vores 2.nd vin Lillelund født.

Navnet Nordlund har 2 betydninger, den første er, at vores jorde er udstykket fra en gammel ejendom, som hed Nordlund, og den anden er fundet i betydningen “den nordlige lund” – og måske også for nordlig til vinproduktion.

Navnet Lillelund er blot valgt for at illustrere, at det er Nordlunds lillebror.

Logoet på vores etiketter er et nordisk soltegn, som er valgt, da solen er en meget vigtig faktor for hele produktionen af vin på disse breddegrader.

Læs den flotte Artikel om Nordlund af Food & Drinks på side 40:

TRYKPÅDETTELINK